Τα Φ/Β πλαισια της ALEO SOLAR κατακτουν και την Ανταρτικη

Η Suntechnics Ltd επίσημος συνεργάτης και αντιπρόσωπος των Γερμανικών φωτοβολταϊκών πλαισίων ALEO στη Κυπριακή αγορά, με περηφάνια επιβεβαιώνει  την προτεραιότητα της στην ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων που αντιπροσωπεύει.

Η ALEO Solar, η Masdar και η Αυστραλιανή Ανταρκτική (@AusAntarctic, #AusAntarctic) συνεργάστηκαν και εγκατέστησαν με επιτυχία το πρώτο σύστημα (30kW) Φ/Β πλαισίων  στο σταθμό Casey research της Αυστραλιανής Ανταρκτικής. Η συστοιχία των Φ/Β πλαισίων θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια και θα μειώσει την εξάρτηση του σταθμού από τις γεννήτριες ντίζελ για ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας παράλληλα το κόστος των καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου, καθώς και την αύξηση της χωρητικότητας του σταθμού σε περιόδους αιχμής ζήτησης.

Στο εν λόγω έργο χρησιμοποιήθηκε το κλασικό πάνελ της ALEO 305wp Monocrystaline PERC technology, το οποίο και έχει εγκαταστήσει η εταιρεία μας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια σε πολλά έργα.

Άλλωστε, είτε πρόκειται για θερμά και ξηρά καλοκαίρια στην Ανατολική Μεσόγειο είτε για τη ψυχρή έρημο της Ανταρκτικής, οι Φ/Β εγκαταστάσεις απαιτούν εξαιρετική ποιότητα από ένα φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και στην πιο καιρικά «αφιλόξενη» ήπειρο του πλανήτη.

Όλα τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της ALEO Solar κατασκευάζονται για να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές της Ανταρκτικής, όπου οι ταχύτητες ανέμου μπορούν να φθάσουν τα 300 km / h και η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από -10 βαθμούς Κελσίου έως -60 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

“Η ALEO έχει μεγάλη εμπειρία με τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε ακραίες τοποθεσίες, όπως είναι οι Ελβετικές Άλπεις ή η Αραβική Έρημος. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που διαθέτουμε πλαίσια  για να τροφοδοτήσουμε έναν ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική. Λόγω του αφιλόξενου περιβάλλοντος, μας ενδιέφερε ιδιαίτερα να αναπτύξουμε και να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις των πλαισίων μας κάτω από αυτές τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος της πρωτοποριακής στρατηγικής και του οράματος της βάσης », δήλωσε ο William Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της Aleo Solar.

Τα ALEO πλέον λειτουργούν στην ήπειρο με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες στη γη!

Η Suntechnics για ακόμη μια φορά προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας, δοκιμασμένα εκεί που άλλα υλικά δεν μπορούν να σταθούν και να αντέξουν τον ανταγωνισμό.